ttp://blog.wired.com/sixwords/

Het verhaal gaat dat Ernest Hemingway ooit een verhaal van zes woorden schreef en dat tot zijn beste werk bestempelde. In vertaling worden het zelfs vijf woorden: ‘Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen.’

Het onvolprezen nerd-magazine Wired heeft voor het novembernummer aan allerlei science-fiction-, horror- en fantasy-grootheden gevraagd om een zes-woorden-bijdrage.

Margaret Atwood schreef mini-chicklit: ‘Verlangde naar hem. Kreeg hem. Shit.’ De Britse sf-schrijver Richard K. Morgan wist de tragiek van oorlog in zes woorden te vangen: ‘K.I.A. Baghdad, Aged 18 – Closed Casket.’ Vijf grafisch ontwerpers maakten er vervolgens snoepgoed voor de ogen van. Lezen en meteen zelf een verhaal van zes woorden verzinnen!

Schrijf een ultrakortverhaal en win een boek

Schrijf zelf een ‘verhaal’ van maximaal zes woorden en publiceer uw bijdrage op www.nrc.nl/boekenblog.

De beste inzendingen zullen ook worden opgenomen in Boeken.

De inzender van het mooiste ultrakorte verhaal krijgt van de redactie Boeken een verhalenbundel van Ernest Hemingway cadeau.