Televisie Voorkeur

In de TV-show zingt vanavond de Spaanse zanger Julio Iglesias (foto) het bekende nummer I want to know what love is. Ook aanwezig zanger Gordon en televisiepresentator en columnist Frits Barend die terugkijkt op zijn gestopte programma Barend & Van Dorp. Ned.1, 22.00-23.00u. Foto TROS TROS

Actualiteiten

Netwerk. Aandacht voor de nieuwe generatie criminelen die uiterst gewelddadig, zeer mobiel en internationaal opereren. Gesprek met misdaadauteur Gerlof Leistra die deze ‘nieuwe criminelen’ in kaart bracht. Verder AEL-voorman Dyab Abou Jahjah die in de afgelopen jaren de verhoudingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen in België op scherp zette en nu op het punt staat naar zijn geboorteland Libanon terug te keren. Verder laat SP-lijsttrekker Jan Marijnissen zich van zijn sportieve kant zien. Ned.2, 19.25-19.55u.

Het debat: Bos vs. Balkenende. Onder leiding van parlementair verslaggever Frits Wester discussiëren de lijsttrekkers van CDA en PvdA, Jan Peter Balkenende en Wouter Bos, over de actuele politiek. Rick Nieman praat na afloop van het debat met gasten over de sterktes en zwaktes in hun optreden. Hij wordt daarin bijgestaan door Henkjan Smits (jurylid van Idols en X-factor), Andrée van Es (ex-PSP-politica) en hoofdredacteur van Elsevier Arendo Joustra. RTL4, 21.30-22.55u.

Nova.Met oud-PvdA-voorzitter Felix Rottenberg, André Rouvoet van de ChristenUnie en oud-Tweede-Kamerlid Hans Hillen (CDA) wordt teruggekeken op het debat tussen Jan Peter Balkenende en Wouter Bos op RTL4. Ook een reactie van VVD’er Mark Rutte. Ned.2, 22.30-23.20u.

documentaire

praatprogramma

De wereld draait door. Presentatrice Sonja Barend vertelt over haar nieuwe programma ‘Sonja’, dat morgen begint en waarin zij aandacht besteedt aan 50 jaar televisiegeschiedenis. Verder Yvon Jaspers die zich voorbereidt op de finale, aanstaande zondag, van Boer zoekt vrouw. Ned.3, 19.30-20.30u.

De leugen regeert. Aandacht voor de rectificatie in het weekblad Panorama van zijn publicatie over de thuiswerkmaffia, die het blad samen met het tv-programma Opgelicht bracht. Verder Femke Halsema over het lijsttrekkersdebat op RTL4 vanavond, waaraan alleen Bos en Balkenende mogen deelnemen. Cisca Dresselhuys, hoofdredacteur van Opzij en Joris Luyendijk, schrijver/journalist, beoordelen als ‘mediaraad’ de kwesties. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Cabaretier Jan Jaap van der Wal praat over de nieuwe dvd-box met de beste fragmenten uit Dit was het nieuws en Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum, naar aanleiding van de tentoonstelling Cha cha over Herman Brood, waarvoor diens atelier in het museum is nagebouwd. En Jan Marijnissen van de SP over het RTL-televisiedebat eerder op de avond tussen Balkenende en Bos. Ned.1, 23.00-23.20u.

amusement

Ik stem niet. Eerste aflevering van een serie waarin de twee poetsdiva’s Liny en Marja in Dordrecht op zoek gaan naar niet-stemmers. Ze nodigen die uit voor een feest waar ook de VVD’ster Rita Verdonk en André Rouvoet van de ChristenUnie zijn. De ‘diva’s’ proberen meer mensen naar de stembus te krijgen op 22 november. Ned.2, 17.35-18.00u.

Alex Agnew: Ka-Boom. Show van van het nieuwe Belgische talent, standup-comedian Alex Agnew. Hij won als eerste Belg in de geschiedenis het prestigieuze Leids Cabaret Festival. België 2 (Canvas), 21.45-22.50u.

Rayman is laat. Jörgen Rayman praat in zijn creatie van Tante Es met lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Ned.3, 22.55-23.45u.

kunst

Simon Schama’s power of art: Rembrandt. De Britse cultuurhistoricus Simon Schama behandelt het schilderij Claudius Civilis van Rembrandt. Nadat de schilder failliet is gegaan en zelfs zijn huis heeft verkocht, krijgt hij de kans om revanche te nemen. Hij maakt het schilderij Claudius Civilis voor het Amsterdamse gemeentehuis. De bestuurders vinden het doek echter te donker. BBC2, 22.00-23.00u.

consument

Keuringsdienst van waarde. Vanavond over het sap van de aloë vera, dat als wondmiddel kan worden gebruikt tegen zonnebrand. Het plantensap zou ook inwendige wonden genezen en geschikt zijn om kwalen als kinkhoest, kanker en psoriasis te genezen. Ned.3, 20.30-21.00u.

sport

NK Schaatsen afstanden. Rechtstreeks verslag uit Assen van de 500 meter (mannen en vrouwen) en de 5000 meter (mannen). Met analyses van de oud-schaatsers Ria Visser en Bart Veldkamp. Ned.1. 16.20-20.00u. & Ned.2, 19.50--20.35u. & Ned.1, 20.25-21.20u.

De wedstrijden. Onder meer een samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in eredivisie en Bundesliga met o.a. NEC tegen Willem II. Talpa, 22.30-23.50u.