SA marchiert

nazi.gifNet terug uit multicultureel New York, morgen eens kijken wat de nazi’s, skinheads en ultranationalisten van Moskou ditmaal aanrichten op 4 november, de ‘Dag der Volkseenheid’.

Poetin stelde die nationale feestdag in om 7 november, de Dag van de Oktoberrevolutie, te doen vergeten. Jeltsin probeerde die feestdag al van de bolsjewieken te kapen door er een  ‘Dag van Eenheid en Nationale Verzoening’ van te maken, maar hij verzuimde er aansprekend ceremonieel  bij te verzinnen. Dat zou Poetin wel even beter doen. Het Kremlin verplaatste vorig jaar de feestdag naar 4 november en plande een imponerende patriottenmars in hartje Moskou. ‘Social Engineering’, noem je dat.

Leuk idee, maar de neonazi’s gingen subiet met de patriottenmars aan de haal en Adolf Hitler was de ster, niet Vladimir Poetin. Het Kremlin razend: dat verliest niet graag de regie. Dit jaar mogen de fascisten dus niet marcheren en de antifascisten weer wel. Een politiemacht van 6.500 man staat paraat.

De skinheads beloven een straatoorlog. Grootspraak, stel ik me voor, maar je weet nooit. Op deze site vindt u instructies: waar te verzamelen, wie te slaan.