Radio Voorkeur

Desmet live. Onder anderen de historicus Chris van der Heijden over het boek boek: Lachen unter Hitler – Komik und Humor im Dritten Reich met verhalen van mensen die in de meest bizarre omstandigheden met grappen toch weten te overleven. Radio 5, 18.04-19.50u.

Kunststof. Gesprek met scenarioschrijver Robert Alberdink Thijm, de schrijvende kracht achter programma’s als De Daltons en Dunya en Desie. Hij vertelt nu over de dramaserie voor volwassenen Waltz die volgende week vrijdag op de televisie te zien is. Radio 1, 19.05-20.00u.

De avonden. Onder meer aandacht voor de film van Jean van de Velde Wild Romance, over de opkomst en ondergang van zanger en kunstenaar Herman Brood. Ook het kort verhaal Nieuwe buren van Roelof Postuma. Concertzender, 20.03-22.00u.

Legendarisch live. Opname uit 1989 in Vredenburg in Utrecht van John Cale die ooit in de jaren ’60 deel uitmaakte van de legendarische groep The Velvet Underground. Met onder meer de nummers Heartbreak Hotel, Chinese Envoy en Close Watch. Radio 2, 23.00-24.00u.