Rabo neemt zoekmachine huizen over

Rabobank neemt de koophuizenwebsite Zoekallehuizen.nl over. De grootste hypotheekverstrekker van Nederland wil de site gebruiken om makkelijker in contact te komen met mensen die een huis zoeken.

De verkoop is vanmorgen door de Rabobank en oprichter Gijs den Hollander van Zoekallehuizen.nl, bekendgemaakt. Den Hollander blijft nog drie jaar aan als directeur. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Den Hollander was al langere tijd op zoek naar een grote, strategische partner, zo zei hij vanmorgen in een toelichting op de verkoop. „Zoekallehuizen.nl moet de grootste woningsite van Nederland worden en daarvoor heb je een partner nodig die voldoende middelen heeft om de zoekmachine te kunnen promoten, zowel via reclame in de media als via het kantorennetwerk.”

Zoekallehuizen.nl kan via Rabobank meer klanten bereiken. De website van de bank trekt dagelijks 500.000 tot 600.000 bezoekers. Zoekallehuizen.nl heeft per dag enkele duizenden bezoekers.

De huizenzoekmachine sluit aan bij het aanbod van de Rabobank: de bank is de grootste hypotheekverstrekker van Nederland en is met 2,6 miljoen internetbankierende klanten de grootste internetbank van Europa. Een woordvoerder liet vanmorgen weten dat de bank „op alle belangrijke momenten in het leven van de klant, zoals pensioen en het kopen van een huis, aanwezig wil zijn en zo de klant wil vasthouden”.

Zoekallehuizen.nl, dat ongeveer een jaar bestaat, heeft tot veel rumoer geleid. De zoekmachine verzamelt informatie over huizen op internet, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van het aanbod van NVM-makelaars. De NVM protesteerde hiertegen omdat de vereniging haar huizen via de eigen website Funda te koop zet. In juli oordeelde het gerechtshof dat Zoekallehuizen.nl niet over de schreef is gegaan.

Rabobank heeft zich niet laten afschrikken door het juridisch gevecht rond de huizensite. „Zoekallehuizen.nl is in het gelijk gesteld door de rechter. Bovendien is de overname van de site ook in het voordeel van makelaars, omdat het bereik van de Rabo-site groter is dan die van Zoekallehuizen.nl.”

Overname in VS: pagina 11