Paardennood

Een veulen wordt gered foto WFA Door de storm van eergisteren is een polder bij Marrum ondergelopen. De paarden die er stonden vluchtten naar een eilandje. Sommige veulens konden al gered worden. Foto WFA WFA53:PAARDEN VERDRONKEN IN WADDENZEE:MARRUM;01NOV2006- Tussen de zestig en honderd paarden van een veehouder in Tzummarum zijn door de zware noordwesterstorm vast komen te zitten op een ringdijk in een kwelder bij het Friese Marrum. Vanwege het opkomende water van de Waddenzee hadden natuurbeschermers van It Fryskje Gea de dieren op een hoger stuk gelegen grond gejaagd, maar daar zijn ze in de nacht weer vanaf gegaan en naar een verderop gelegen eilandje gezwommen. Zo'n tien paarden zijn verdronken. Reddingswerkers hebben met kleine bootjes twaalf veulens gered. Het leger komt met een ponton waarop de rest van de kudde mee naar de vaste wal kan worden getransporteerd. It Fryske Gea is eigenaar van de buitendijkse grond en heeft de eigenaar meerdere keren gesommeerd om de dieren voor 15 oktober daar weg te halen. WFA/ls/str Alex j. De Haan WFA WFA

In het Friese Marrum hielpen brandweermannen en soldaten om meer dan honderd paarden uit het water te redden. Door het stormachtige weer steeg het water woensdag zo hoog dat de paarden vast kwamen te zitten op een zandbank. Eerder hadden natuurbeschermers de paarden al naar een hoger stuk land gejaagd vanwege de opkomende noordwesterstorm. ’s Nachts zijn de paarden daar vertrokken en op de zandbank gaan staan. Achttien paarden zijn verdronken. Met kleine bootjes hebben de reddingswerkers twaalf veulens gered. Gelukkig is het water nu weer aan het zakken zodat de rest van de kudde de zandbank zelf weer kan verlaten. (Zie ook het stukje van meneer Hofland op de vorige pagina).

Heb jij weleens een dier gered?

    • Jitka Buschman