Jan gaat viraal

Alweer een sprong voorwaarts van SP in de verkiezingscampagne. De leden van de SP ontvingen gisteren een persoonlijk geadresseerde e-mail, die zijn uitwerking niet mist. ”..., er is iemand onderweg naar je. Klik hier om te zien wie.”

Zodra je dat doet, begint een vrolijk filmpje met Jan Marijnissen in de hoofdrol. Hij rijdt in de SP-bestelbus op weg naar ene Jeanine. Als de bel gaat doet de mooie vrouw in kamerjas open, neemt een aan haar geadresseerde envelop in ontvangst en geeft Jan een dikke zoen. Dan gaat Jan weer blij verder om de volgende brief te bezorgen: aan jou! Swingend op het liedje 22-11 kun je voor wat beters kiezen. Maar onderweg krijgt Jan plots autopech. Hij pakt zijn mobieltje en stuurt je een sms: ”Beste ..., je moet me ff helpen.”

Met weer een muisklik kom je bij een computerschermpje met de mogelijkheid het viral filmpje door te sturen aan bekenden. Ondertussen komt de sms ook daadwerkelijk op jouw mobiele telefoon binnen: ”Beste..., je moet me ff helpen. Kies NU SP voor een menselijker en socialer Nederland. Groeten, Jan Marijnissen.” Helemaal nieuw is de actie niet. Bij de vorige verkiezingen had de SP ook een viral movie, maar daar zat de sms nog niet in. Het filmpje bereikte toen een half miljoen mensen.