Hulp in China na zoveelste milieuincident

Hulp in China na zoveelste milieuincident Peking. Een slachtoffer krijgt medische hulp nadat eergisteren ammoniak uit een pijpleiding in centraal China is gelekt. In het district Dawu in de provincie Hubei lekte 10 ton ammoniak uit een kapotte leiding bij een kunstmestfabriek. Volgens staatsmedia viel er één dode en raakten zes mensen gewond. 20.000 inwoners werden gedwongen geëvacueerd. Gisteren zei een lokale functionaris dat een paar evacués al weer naar huis waren gegaan. China wordt geteisterd door milieu-incidenten. Gisteren bleek dat de watervoorziening aan 28.000 mensen in Noord-China is gestaakt, nadat een vrachtwagen 33 ton chemische olie in een rivier loosde. Volgens een functionaris kantelde op 26 oktober een vrachtwagen met creosootolie, waarna de lading in een rivier belandde. Het vervuilde water stroomde een reservoir in, waardoor 2 miljoen kubieke meter water besmet raakte. De inwoners van Dazhai en Sandu in het district Xiyang in de provincie Shanxi worden sindsdien van drinkwater voorzien door middel van brandweerwagens. (AP) Foto AP/Color China Photo A victim receives medical treatment at a hospital after an ammonia leakage at a chemical fertilizer factory in Dawu County, in China's Hubei province Wednesday, Nov. 1, 2006. Ammonia gas leaking out of a broken pipe at the factory has left one dead and six injured, and forced the evacuation of about 20,000 residents. (AP Photo/Color China Photo) ** CHINA OUT ** Associated Press

Een slachtoffer krijgt medische hulp nadat eergisteren ammoniak uit een pijpleiding in centraal China is gelekt. In het district Dawu in de provincie Hubei lekte 10 ton ammoniak uit een kapotte leiding bij een kunstmestfabriek. Volgens staatsmedia viel er één dode en raakten zes mensen gewond. 20.000 inwoners werden gedwongen geëvacueerd. Gisteren zei een lokale functionaris dat een paar evacués al weer naar huis waren gegaan.

China wordt geteisterd door milieu-incidenten. Gisteren bleek dat de watervoorziening aan 28.000 mensen in Noord-China is gestaakt, nadat een vrachtwagen 33 ton chemische olie in een rivier loosde. Volgens een functionaris kantelde op 26 oktober een vrachtwagen met creosootolie, waarna de lading in een rivier belandde. Het vervuilde water stroomde een reservoir in, waardoor 2 miljoen kubieke meter water besmet raakte. De inwoners van Dazhai en Sandu in het district Xiyang in de provincie Shanxi worden sindsdien van drinkwater voorzien door middel van brandweerwagens. (AP)