Hier.nl: regionale Nu.nl

Nu.nl krijgt een regionaal zusje: Hier.nl. Ilse Media, de internetdivisie van uitgever Sanoma, begint in januari met een website waarop ‘burgerjournalisten’ zelf nieuws uit hun regio kunnen plaatsen.

Paul Molenaar van Sanoma, de uitgever van onder andere Libelle en Nieuwe Revu: „We gaan onderzoeken of informatie die wordt aangeleverd door gebruikers – tekst en beeld – interessant genoeg is voor een brede groep gebruikers op regionaal niveau.” Hier.nl begint in Amsterdam.

De nieuwe site maakt onderdeel uit van investeringen van Sanoma in nieuwe media. Een ander voorbeeld zijn digitale magazines zoals ellegirl.nl. Papier en digitaal vullen elkaar aan, zegt Auke Visser van Sanoma’s onderdeel voor mannenbladen: „Volledig digitale tijdschriften hebben geen druk- en distributiekosten meer, de adverteerders betalen het. Daarnaast gaan we verder in de richting van internet-tv, een digitaal kanaal gekoppeld aan een titel met bewegende beelden. Nu al maken wij tientallen filmpjes voor onze sites. Wij waren gespecialiseerd in stilstaand beeld, maar zullen ons nu met bewegend beeld moeten bezighouden.”

Sanoma investeert ook in gedrukte media. De nieuwe topman Dick Molman verwacht minimaal twee nieuwe tijdschriften te lanceren, gericht op vrouwen. Sanoma gaat ‘vormvrij’ denken’: alle media die relevant zijn om de consument te bereiken en te bedienen worden ingezet, waarbij het ene medium geen groter gewicht heeft dan het andere.

Tijdschriften: pagina 10