Blankert en Treijtel bij Feyenoord

Voormalig NOC*NSF-voorzitter Hans Blankert en oud-doelman Eddie Treijtel hebben bij voetbalclub Feyenoord zitting genomen in een speciale commissie. Deze groep van betrokkenen en deskundigen, die onder leiding staat van oud-voorzitter Gerard Kerkum, moet een nieuwe structuur en organisatie voor de Rotterdamse volksclub bedenken, die „past binnen de nu geldende maatschappelijke normen”.

De commissie bestaat verder uit Jan de Rooij en Guus de Groot. Gerard Moussault (jurist) en Ad Kooimans (secretaris) zorgen voor ondersteuning.

In de commissie is tevens plaats ingeruimd voor twee afgevaardigden uit de vijf verschillende supportersgroeperingen bij Feyenoord. De fans willen echter pas zitting nemen in de commissie-Kerkum als de bekritiseerde voorzitter Jorien van den Herik en zijn commissarissen Sjaak Troost en Willem Scholten hun functie hebben neergelegd.

De eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. Het advies van de commissie-Kerkum heeft een bindend karakter. (ANP)