AZ behaalt knappe overwinning bij Grasshoppers

Zürich, 3 nov. AZ is bijna zeker van een plaats in de volgende ronde van het toernooi om de UEFA Cup. De voetbalclub uit Alkmaar won gisteravond de uitwedstrijd bij de Zwitserse kampioen Grasshoppers met 5-2 en gaat daardoor met zes punten aan de leiding in groep C. In het eerste duel was AZ met 3-0 te sterk voor Sporting Braga. Bij de rust keek AZ gisteren nog tegen een verdiende achterstand aan van 1-0. Na de pauze nam het elftal van trainer Louis van Gaal afstand door doelpunten van Shota Arveladze en Demy de Zeeuw. Eduardo bracht Grasshoppers nog wel langzij, maar Moussa Dembélé (twee keer) en Maarten Martens voorkwamen met drie doelpunten in de laatste tien minuten alsnog puntenverlies voor AZ. Van Gaal vond dat zijn ploeg voor rust ”onder het normale vermogen” had gespeeld, maar was tevreden over het spel na de pauze: ”Weinig plogen scoren vijf keer in een Europees uitduel.”