7 redenen om uit te gaan

Herrie

Utrechtsestraat 30a, Amsterdam. Telefoon (020) 622 08 38. Keuken open 18.00-22.00, zo gesloten.Categorie: Hip

Herman den Blijker dacht met zijn programma Herman zoekt chef in Lars Litz de perfecte chef-kok voor Herrie te hebben gevonden, maar deze is reeds vertrokken. Gelukkig kan ook de nieuwe kok mooie gerechten in goede porties serveren. Al verwachten sommige bezoekers wat meer creativiteit van de bekende tv-kok. De wijnkaart is top en prima betaalbaar. Toch kan de rekening flink oplopen door de te lange wachttijden tussen de gerechtjes in, waardoor het lastig is af te blijven van de heerlijke wijn.

goed | Prima gegeten en vriendelijke bediening. Wel een aantal missers: eten werd geserveerd aan een verkeerde tafel, twee flessen wijn te veel op de rekening en we moesten wel erg lang wachten op drankjes. Afrekenen met creditcard ook niet echt soepel.(07-10-2006 T.T. te Amsterdam)

Uitstekend | Een vriendelijke, aardige, vakkundige en geestige bediening die erg lekker en goed eten serveert. De keuken hield knap rekening met veel verschillende wensen van onze tafel. (02-10-2006 S.D. te Amsterdam)

eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iens

2 TUIN/ETEN

Night Garden met Kiem Cuisine

Amsterdam: Mediamatic, Post CS gebouw. T/m 7 jan. Opening: vrijdag 20.00u. Inl: www.mediamatic.net

Mediamatic opent vanavond de tentoonstelling Night Garden. Night Garden is een indoortuin met een stekker. Een plek waar de natuur een handje wordt geholpen door technologie en kunst. In de tuin kan je zelf robots maken, digitale bloemen laten groeien, de ritselpatronen van bladeren analyseren, rondwandelen in een digitaal bos, psychochemisch tuinmeubilair uitproberen en eten in het stampot-met-kiempjes restaurant. De Night Garden en het restaurant zijn open van 18.00 tot 23.00 uur op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

3 TENTOONSTELLING

Denk jij buiten je INBOX

Utrecht: Toren van Babel. 3 november t/m 31 december, do & vr 17.00-21.00u, za & zo 14.00-19.00u. Inl: www.denkjijbuitenjeinbox.nl

Vanavond gaat de interactieve tentoonstelling Denk jij buiten je INBOX van start. Stichting Critical Mass confronteert bezoekers in tien multimediale installaties met hokjesgeest, groepsgedrag en conflictdynamiek. Hoe komen we aan de beelden die we van anderen hebben? Kun je alles geloven wat er in de krant of op tv wordt verteld? Hoe komen vooroordelen en stereotypen tot stand? En hoe zit het met jezelf: heb jij last van een hokjesgeest of ben je in staat te denken buiten je eigen INBOX?

4 ACTIE

Hit & run op verloren spullen

Leiden: Beestenmarkt. Zondag om 15.30u. Opgave: www.getlost.bm

Op de Beestenmarkt in Leiden vindt zondagmiddag de eerste ‘hit & run’ op gevonden voorwerpen plaats. Onder motorescorte en vanuit een gepantserde geldwagen zullen verloren gewaande spullen tijdens een guerrilla-actie worden uitgedeeld aan hun nieuwe eigenaren. Een speciaal hit & run team wordt ingezet om alles in goede banen te leiden. Iedereen kan de gelukkige nieuwe bezitter worden van een zoekgeraakte koffer, een fiets of een iPod. De actie is een initiatief van het chipsmerk Doritos.

5 LITERATUUR

Lezersfeest 2006

Rotterdam: Centrale Bibliotheek. Zaterdag. Kaarten: 16 euro of 13,50 euro (bibliotheekleden, Leesclubleden en CJP’ers). Inl: www.lezersfeest.nl

Tijdens het Lezersfeest zullen (aankomende) literaire grootheden op zes podia voordragen uit eigen werk. Na middernacht kan je nog tot 03.00u dansen in de grote hal. Overdag kan je meelopen met literaire wandelingen. Gidsen: Rien Vroegindeweij (12.30-15.00u), Jan Oudenaarden (13.30-16.00u), Maria Heiden (14.30-17.00u). Halverwege is er een koffiepauze in museumcafé ‘De Pappegay’.

6 WORKSHOP/LEZING

Verleidelijke Zondag

Den Haag: Museum voor Communicatie. Zondag 13.00u. Reserveren is niet nodig, maar vol is vol. Inl: 070-3307500 & www.muscom.nl

Zondag is er in het Museum voor Communicatie een prikkelend programma in het kader van de tentoonstelling de Verleiding. Tijdens de workshops parfum maken kan je onder leiding van parfumexpert Nicolette Kempers zelf aan de slag met verleidelijke geuren. Verder geeft prof. dr. Gert Holstege, hoogleraar Neuroanatomie aan de Rijksuniversiteit Groningen, om 14.30 uur een lezing over ‘Sex & onze hersenen’. Als je verleidt, bewust óf onbewust, gebeurt er van alles in je hersenen. Maar wát?

7 MODESHOW

Modeshow Louis Dijksman

Rotterdam: onder de arcade van het NAi. Zondag 20.00u, inloop vanaf 19.00u. Kaarten: 30 euro (incl. drankje). Inl: 010-2134718 & www.nai.nl

Zondagavond zal onder de arcade van het NAi de laatste modeshow van Louis Dijksman van Prague Met het verleden in gedachten en het oog op morgen plaatsvinden. Aan de modeshow werken beroemde ontwerpers mee, zoals Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Haider Ackermann en Rick Owens. De opbrengst van de show komt ten goede van de KidsRights Foundation, zie www.kidsrights.info