43 Estafette 44 Frans Budé

Frans Budé, dichter foto Sander Philippen Philippen, Sander

Frans Budé (1945) debuteerde in 1984 met de dichtbundel Vlammend marmer. Verleden jaar verscheen zijn novelle Afrit. Afgelopen zomer werd Blauwe rijst uitgegeven, zijn tiende dichtbundel.

Frans Budé nodigt uit: Kreek Daey Ouwens.

“Kreek Daey Ouwens (1942) heeft in haar werk een intrigerende balans gevonden tussen proza en poëzie. In afgewogen taal worden uiterst subtiel persoonlijke observaties neergezet. Beelden beklijven omdat de herinneringen, terugblikken en gevoelens doorleefd overkomen. Als lezer raak je onder de indruk van het fascinerende spel met taal, verbeelding en werkelijkheid. Er is steeds een aangenaam soort lichtheid die ruimte biedt tot herkenning. De manier waarop zij emoties navoelbaar maakt geeft haar een geheel eigen stem.”

Dit is deel 44 van de gedichtenestafette. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de week erna.