Zoek de brandstichter van Californië

Zoek de brandstichter van Californië Palm Springs. Een onbekend lid van een speciaal onderzoeksteam inspecteerde begin deze week een gebied langs Esperanza Road bij Palm Springs in de staat Californië. Hij maakt deel uit van een team dat bosbranden onderzoekt. Het team is op zoek naar de persoon die vorige week donderdag het vuur aanstak in de bossen rondom de stad. Bij het blussen van de brand kwamen vier brandweermannen om het leven. Het vuur heeft een gebied verwoest dat bijna drie keer zo groot is als het stadsdeel Manhattan in New York: ongeveer 160 vierkante kilometer. Het vuur heeft 34 huizen en 20 andere gebouwen verwoest. Onderzoekers denken dat de brand is aangestoken. Wie de dader vindt, krijgt een beloning van 500.000 dollar. De verdachte zal worden aangeklaagd voor moord. Brandweermannen hadden in het begin veel moeite de brand te blussen door de felle wind. De vier brandweermannen die bij de bluswerkzaamheden omkwamen, waren bezig huizen in het gebied te beschermen. Doordat het vuur opeens snel een heuvel opkwam, konden zij niet meer ontkomen. De bestrijding werd later makkelijker, doordat de wind in kracht afnam en de temperatuur daalde. Het vuur is inmiddels gedoofd. (Reuters) Foto Mark Zaleski / AP A unidentified California Department of Forestry Fire Cause Investigation team member examines an area along Esperanza Road Monday, Oct. 30, 2006 in Cabazon, Calif. He is part of a team of investigators looking for the arsonist who set a wildfire that killed four firefighters last week. (AP Photo/The Press-Enterprise, Mark Zaleski) **MANDATORY CREDIT**NO SALES, MAGS OUT** Associated Press

Een onbekend lid van een speciaal onderzoeksteam inspecteerde begin deze week een gebied langs Esperanza Road bij Palm Springs in de staat Californië. Hij maakt deel uit van een team dat bosbranden onderzoekt. Het team is op zoek naar de persoon die vorige week donderdag het vuur aanstak in de bossen rondom de stad. Bij het blussen van de brand kwamen vier brandweermannen om het leven.

Het vuur heeft een gebied verwoest dat bijna drie keer zo groot is als het stadsdeel Manhattan in New York: ongeveer 160 vierkante kilometer. Het vuur heeft 34 huizen en 20 andere gebouwen verwoest. Onderzoekers denken dat de brand is aangestoken. Wie de dader vindt, krijgt een beloning van 500.000 dollar. De verdachte zal worden aangeklaagd voor moord.

Brandweermannen hadden in het begin veel moeite de brand te blussen door de felle wind. De vier brandweermannen die bij de bluswerkzaamheden omkwamen, waren bezig huizen in het gebied te beschermen. Doordat het vuur opeens snel een heuvel opkwam, konden zij niet meer ontkomen. De bestrijding werd later makkelijker, doordat de wind in kracht afnam en de temperatuur daalde. Het vuur is inmiddels gedoofd. (Reuters)