Radio Voorkeur

Desmet live. Onder anderen regisseur Jos Thie over het theaterstuk The Sunshine Boys, een stuk over het verval van de revuekomieken Willie de Clerck en Oscar Zadelhof. Het stuk wordt gespeeld door Mini & Maxi (Karel de Rooy en Peter de Jong). En filosoof Ad Verbrugge wil dat de onderwijsvernieuwingen worden teruggedraaid. Radio 5, 18.04-19.50u.

De avonden. Aandacht voor het radio-experiment Alleen op de wereld uit 1971, toen de schrijvers Godfried Bomans en Jan Wolkers het eiland Rottumerplaat bezochten. Willem Ruis interviewde ze dagelijks vanaf de wal. Tot slot een radiodocumentaire over de fado, het Portugese levenslied dat zich kenmerkt door klagende zang, weemoedige gitaarbegeleiding en melancholie. Concertzender, 20.03-22.00u.

Casa luna. Diplomate Mariko Peters is net terug uit Afghanistan, waar ze de afgelopen twee jaar heeft gewerkt als adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken. Nu maakt zij zich op voor de verkiezingen als nummer vier op de lijst van Groenlinks. Ze legt uit waarom zij voor de politiek kiest. Radio 1, 0.04-1.00u.