Onrust binnen VVD over campagne

Den Haag. Binnen de VVD-fractie is onrust ontstaan over de manier waarop de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november tot nu toe verloopt. Enkele Kamerleden vinden dat de toon van de VVD harder moet en dat lijsttrekker en fractievoorzitter Mark Rutte zich meer moet roeren, nu PvdA`er Bos en CDA`er Balkenende een tweestrijd lijken te voeren om het premierschap. Dat heeft een ingewijde bevestigd. Enkele Kamerleden plaatsen vraagtekens bij de campagnes die prominente liberalen als Rita Verdonk, Gerrit Zalm en Henk Kamp voeren. ”Doet dat niet af aan de kracht van de lijsttrekker”, vraagt een betrokkene zich af. Verdonk, die in mei dit jaar nog nipt van Rutte verloor in de strijd om het lijsttrekkerschap, voert campagne met een eigen vrachtwagen en een eigen website, stemrita.nl.