Om naar uit te kijken

BEELDENDE KUNST

Barbara VisserMuseum De Paviljoens wijdt een solo-expositie aan de Nederlandse kunstenaar Barbara Visser. Sinds de jaren negentig werkt Visser aan een consistent oeuvre waarin de vraag wat echt is en wat niet vaak een centrale rol speelt. In Almere speelt Visser met de conventies van een museale tentoonstelling: tekstbordjes, introductietekst en boekwinkel worden onderdeel van haar installatie, terwijl oudere werken nu als behang of tekst terugkeren.

Vertaalde werken: Barbara Visser 1990-2006 4 nov t/m 15 april in De Paviljoens, Odeonstraat 3-5, Almere. Wo t/m zo 12-17u, do en vr 12-21u. Inl: www.depaviljoens.nl

MUSEUMNACHT

Museumn8 Veertig musea openen 4 november tot midden in de nacht hun deuren. Lange lichtbundels zullen de entree van elk museum markeren en samen creëren deze bundels een bijzonder lichtlandschap boven Amsterdam. In het Rijksmuseum komen bezoekers onder het genot van champagne, oesters en chocoladefonteinen alles te weten over de rijken uit de Gouden Eeuw en in het Stedelijk Museum CS kan gevlogen worden in een vlieginstallatie van Mamabart.

Museumn8 za 4 nov van 19-02u. Inl www.n8.nl

POP

Cat PowerBij haar soloconcerten was de Amerikaanse fluisterzangeres Chan Marshall alias Cat Power vaak zo bevangen door podiumvrees dat ze zich achter haar piano en gitaar moest verschuilen. Op haar nieuwe album The Greatest omringt ze zich door veteranen uit Memphis en is er zowaar een uitbundig soulgevoel binnengeslopen in haar intieme muziek. The Memphis Rhtythm Band met Mabon “Teenie” Hodges (gitaar) en Dave Smith (bas) komt mee en dat belooft bijzonder te worden.

3 nov 21u Paradiso, Amsterdam 020-6264521.

MUSICAL

My Fair Lady Filmacteur en fotograaf Thom Hoffman maakt met de rol van professor Higgins zijn debuut in de wereldberoemde musical My Fair Lady . Deze geleerde in de fonetiek wil het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle (Céline Purcell) opvoeden tot een dame van stand.

Première 2 nov. Orpheus Apeldoorn. Tournee t/m 22 juli. Inl 0900-3005000 of www.musicals.nl.

DANS

SleepnessIn het programma Sleepless brengt het Nederlands Danstheater II Flock Works van de 22-jarige choreograaf Alexander Ekman, zijn grote eerste ballet voor het gezelschap. Ekman liet eerder eigen werk zien in de workshops van het gezelschap. Het programma bestaat verder uit hernemingen van Jirí Kyliáns Sleepless en Subject to Change en Shutters Shut van het duo Lightfoot León.

Première 9 nov Den Haag, Lucent. Tournee t/m 19 dec. Inl. 070-8800333 of www.ndt.nl.