Lyon, Real zeker van volgende ronde

Nog eens twee voetbalclubs zijn na de vierde speelronde van gisteravond verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Champions League. Na de zege op Dinamo Kiev (1-0) kan Olympique Lyon de knock-outfase niet meer ontgaan. Real Madrid haalde dankzij een 1-0 overwinning op Steaua Boekarest de laatste zestien. Dinsdag hadden PSV, Liverpool, Bayern München en Valencia zich al geplaatst voor de volgende ronde.

FC Kopenhagen, dat in de voorronde van de Champions League Ajax uitschakelde, maar in het hoofdtoernooi nog weinig succes had, heeft gisteravond voor een verrassing gezorgd door koploper Manchester United te verslaan: 1-0. Doelman Van der Sar moest in de Deense hoofdstad een treffer toestaan van Allbäck (ex-Heerenveen). Een doelpunt in de slotfase van Ronaldo werd wegens buitenspel afgekeurd.

In Londen was Arsenal oppermachtig tegen CSKA Moskou, maar dankzij taai verdedigen van de Russen kwam de einduitslag uit op 0-0. De Engelse ploeg speelde een groot deel van de wedstrijd voor het doel van de Russen. In dezelfde poule is Hamburger SV al uitgeschakeld na de thuisnederlaag tegen FC Porto (3-1).

Met name de Nederlandse international Van Persie kreeg bij Arsenal diverse kansen om te scoren, maar zijn doelpogingen gingen net over of belandden naast het doel. Hij werd acht minuten voor het einde gewisseld. Fabregas trapte de bal een keer van dichtbij in het zijnet. En Henry miste een paar grote kansen. De misser van Rosicky sloeg alles. De Tsjech tikte op de doellijn de bal in handen van keeper Akinfejev, die naast hem stond.

In het eigen stadion deed het AC Milan van Seedorf het beter tegen de Belgische kampioen Anderlecht. In de zevende minuut opende Kaká de score. De Braziliaan was een kwartier later ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt, uit een strafschop. Hij maakte na rust nog een treffer. AC Milan won uiteindelijk met 4-1.