John Kerry voert geen campagne meer vanwege een `grap`

Washington. Een `grap` van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat John Kerry over de oorlog in Irak is zo slecht gevallen dat hij Democratische kandidaten niet meer helpt met hun campagne voor de Amerikaanse Congresverkiezingen op 7 november. Maandag zei Kerry in een toespraak voor een groep studenten dat ze hun studie niet moeten verwaarlozen, omdat ze anders ”vast komen te zitten in Irak”. De Republikeinen reageerden woedend op de opmerking, die volgens hen een belediging is voor het Amerikaanse leger. Kerry zei achteraf dat de opmerking bedoeld was als een grap over Bush, maar dat hij zich heeft versproken. Hij had willen zeggen: anders ”zorg je ervoor dat we vast komen te zitten in Irak”. Kerry heeft zich uit de campagne teruggetrokken omdat de zaak te groot werd.