‘Investeerder aast op deel Ahold in VS’

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Clayton, Dubilier & Rice is in gesprek met supermarktbedrijf Ahold over eventuele verkoop van groothandel US Foodservice.

Dat schrijft de Financial Times vanochtend. De Britse zakenkrant baseert zich op bronnen rond Clayton, Dubilier & Rice. Deze investeringsmaatschappij belegt 6 miljard dollar (4,7 miljard euro) in 38 Europese en Amerikaanse bedrijven.

De raad van bestuur van Ahold heeft het afgelopen halfjaar nagedacht over eventuele verkoop van onderdelen die te weinig rendement opleveren of minder passen in het bedrijf. Een team onder leiding van directeur D. Boer van Albert Heijn presenteert volgende week een herstelplan voor Ahold. Het bedrijf geeft geen commentaar op berichten dat het onderdelen gaat verkopen.

Vandaag maakte Ahold omzetcijfers over het derde kwartaal bekend. Daaruit blijkt dat de meeste onderdelen goede verkoopstijgingen laten zien. De autonome omzet bij Albert Heijn steeg met 9,2 procent naar 1,5 miljard euro. de verkoop bij groothandel US Foodservice nam 5 procent toe tot 3,5 miljard euro.

Bij drie van de vier Amerikaanse supermarktketens daalde de vergelijkbare omzet. Tops draaide het slechtst met een omzetdaling van 5,7 procent.