Internet Voorkeur

Politiek 24. Sinds gisteren hebben de publieke omroepen een nieuw kanaal: ‘Politiek 24’, dat verslag doet over ‘alles wat zich binnen en buiten de politieke arena in Den Haag afspeelt’. Het nieuwe themakanaal gaat via digitale televisie 24 uur per dag, 7 dagen per week uitzendingen maken over de Nederlandse politiek in de breedste zin van het woord. Verantwoordelijk voor de inhoud en het beheer is de NOS. Daarnaast is ‘Politiek 24’ te zien via internet: www.politiek24.nl. De inhoud van ‘Politiek 24’ zal volgens een persbericht van de NOS ‘in zijn uiteindelijke vorm bestaan uit live en integrale verslagen van Tweede en Eerste Kamerdebatten, persconferenties van politici en politieke partij- of discussiebijeenkomsten’. Verder komen er samenvattingen van het politieke nieuws op Ned. 1, 2, en 3 en krijgt de kijker selecties te zien van archiefmateriaal van politieke gebeurtenissen uit het verre of recente verleden. Vanmorgen was op de site onder meer een beeldverslag te zien van het eerste landelijke verkiezingsdebat op 28 oktober voor de radio. Het kanaal is nog in de aanloopfase volgens een woordvoerder van de NOS. Het is de bedoeling dat ‘Politiek 24’ binnenkort een tekstbalk met aanvullende informatie krijgt en dat op de site een uitzendschema is te raadplegen.

www.politiek24.nl