Florida wil jacht op alligator toestaan

Florida wil jacht op alligator toestaan Brooks Farms, 2 nov. Preparateur Frannie McLeod is bezig met de voorbereidingen voor het opzetten van alligators in Brooks Farms, vlakbij de plaats Christmas in de Amerikaanse staat Florida. Alligators, familie van de krokodil, waren lange tijd een bedreigde diersoort in Florida, doordat het dier sinds medio negentiende eeuw intensief werd bejaagd. In 1970 werd de alligatorjacht verboden. Dankzij die bescherming is hun aantal de afgelopen decennia zo sterk toegenomen dat de autoriteiten nu overwegen om de jacht op alligators weer toe te staan. De huid van het dier wordt gebruikt voor luxe lederwaren, zoals schoenen, tassen en riemen. Foto Reuters Frannie McLeod prepares dead alligators before skinning the hides at Brooks Farms near Christmas, Florida October 26, 2006. The once-endangered alligator has made such a phenomenal comeback in Florida that state wildlife officials are considering making it fair game once again. Picture taken on October 26, 2006. REUTERS/Hans Deryk (UNITED STATES) REUTERS