FLAMENCO

Foto Flamenco Biennale Spanish Flamenco dancer Sara Baras performs "Sabores" (Flavours) at Festival Palace in Santander, 10 March 2006. The dance is a non-narrative piece which invites the audience to experience the different palos, or styles, of flamenco music. The show brings together Sara Baras, her ballet corps, two dancers and six musicians for 13 scenes of music. AFP PHOTO NACHO CUBERO AFP

Flamenco BiennaleIn Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en RASA (Utrecht) zijn tijdens de Nederlandse Flamenco Biennale in zeven dagen 17 voorstellingen, films, documentaires, workshops en masterclasses. Het festival wil vooral laten zien dat er de laatste jaren een nieuwe lichting kunstenaars is opgestaan die vanuit de ‘wortels’ een nieuw flamenco-idioom schept met invloeden uit moderne dans, hedendaagse muziek en theater.

Vanaf 6 nov films en documentaires, vanaf 9 nov dans. Inl www.flamencobiennale.nl