FC Kopenhagen verrast Manchester United: 1-0

FC Kopenhagen, dat in de voorronde van de Champions League Ajax uitschakelde maar eenmaal in het hoofdtoernooi nog weinig succes had, heeft gisteravond voor een verrassing gezorgd door koploper Manchester United (groep F) te verslaan: 1-0. Doelman Van der Sar, die voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal met Engeland rust heeft gekregen van bondscoach Van Basten, moest in de Deense hoofdstad een treffer toestaan van Allbäck (ex-Heerenveen).

In Londen was Arsenal oppermachtig tegen CSKA Moskou. Doelpunten leverde dat niet op (0-0). De Engelse club speelde vrijwel de hele eerste helft voor het doel van de Russische tegenstander, maar sprong slordig met de kansen om.

Met name de Nederlandse international Van Persie kreeg diverse kansen om te scoren, maar zijn doelpogingen gingen net over of belandden naast het doel. Hij werd acht minuten voor het einde gewisseld. Ook Fabregas trapte de bal een keer van dichtbij in het zijnet. En Henry miste een paar grote kansen. De misser van Rosicky sloeg alles. De Tsjech tikte op de doellijn de bal in handen van keeper Akinfejev die naast hem stond. Dankzij het trage baltempo van Arsenal bleef CSKA op de been.

In de tweede helft leek de Champions-Leaguefinalist van vorig seizoen uiteindelijk met dezelfde nonchalance het veld ingekomen. Love kreeg zelfs een grote kans CSKA Moskou op een voorsprong te zetten. De Duitse keeper Lehmann van Arsenal grabbelde de bal nog net voor zijn voeten weg.

In het Giuseppe Meazza stadion deed het AC Milan van Seedorf het beter tegen de Belgische kampioen Anderlecht. In de zevende minuut opende Kaká de score. De Braziliaan was een kwartier later ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt uit een strafschop. En hij maakte na rust nog een treffer. AC Milan won uiteindelijk met 4-1 en heeft zich daarmee in groep H geplaatst voor de achtste finales. In die poule is Hamburger SV zelfs uitgeschakeld voor UEFA-Cupvoetbal na de thuisnederlaag tegen FC Porto: 3-1

In groep F keek Celtic in Lissabon tegen Benfica al in de rust tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Caldwell en Nuno Gomes. De oud-Feyenoorder Sno, verrassenderwijs gekozen voor de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, zag zijn ploeg met 3-0 verliezen.