En verder

Slow FashionOp 4 en 5 november is in pakhuis Wilhelmina een ‘pilot store’ ingericht met sieraden, jassen en allerhande draagbare kunstobjecten, producten van het Slow Fashion ‘merk’ ArtWear. Slow Fashion is een trend die gekenmerkt wordt door ambachtelijke kennis en traditioneel vakmanschap in combinatie met vernieuwend hedendaags design.

4+5 nov van 12-19u in Pakhuis Wilhelmina, Veemkade 572, Amsterdam. Inl www.artwear-amsterdam.nl

LezersfeestOp 4 november (20u tot 24u) wordt voor de 10de keer het Lezersfeest gehouden in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Op zes podia in de bibliotheek dragen (aankomende) literaire grootheden voor uit eigen werk. Voordrachten, lezingen en interviews met en door schrijvers worden afgewisseld door verrassende acts van cabaretiers, striptekenaars en rap-dichters. Na middernacht kan er nog tot 03u worden gedanst in de hal van de Bibliotheek. Om de jubileumeditie van het feest luister bij te zetten is er ook een speciale editie van de Rotterdamse literaire wandeling. Vertrek: Foyer Bibliotheektheater Centrale Bibliotheek. Gidsen: Rien Vroegindeweij (12u30-15u), Jan Oudenaarden (13u30-16u) en Maria Heiden (14u30-17u).

Centrale Bibliotheek Rotterdam. Kaarten: 010-2816249 & www.lezersfeest.nl

RenaissancewandelingDe Renaissance, de wedergeboorte van de klassieke oudheid, ontstond aan het einde van de veertiende eeuw 14de eeuw in Italië. Men vond dat de menselijke cultuur een hoogtepunt had bereikt in de klassieke oudheid en dat deze gedurende de middeleeuwen in verval was geraakt. Vanaf het begin van de 16de eeuw drongen de ideeën van de Renaissance door in de Nederlanden en tijdens een Renaissancewandeling op zondag 5 november door Amsterdam is te zien welke fundamentele rol de oudheid speelde op het gebied van de architectuur, kunst, wetenschap en politiek en dat de oudheid soms op onverwachte plekken in het Amsterdamse straatbeeld is terug te vinden.

Wandeling 5 nov 12u, start: Het beeldje van Anne Frank Westermarkt, aan de voet van de Westertoren. Duur: ca. 1,5u. Kosten €8. Res 06-18257014 of e-mail naar info@amsterdamcitywalks.com

Sint HuberthusHet Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert van november t/m januari speciale rondleidingen door het Jachthuis Sint Hubertus in 1920 gebouwd naar ontwerp van H.P. Berlage . De rondleidingen zijn geheel gewijd aan Anton Kröller, samen met zijn vrouw Helene grondlegger van NP De Hoge Veluwe.

Rondleidingen nov t/m jan van ma t/m vr 2 x per dag; zo dag 4 x per dag. Duur circa 75 min, max 8 pers per keer. Deelname € 5 excl entree Park). Res 0900-464 3835 of via reserveringen@hogeveluwe.nl Inl www.hogeveluwe.nl