CU-SGP kritiseert Spaanse abortus

rotterdam, 2 NOV. - De fractie van ChristenUnie-SGP in het Europees Parlement heeft de Raad van ministers van de EU schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de abortuspraktijken in de kliniek Ginemedex in Barcelona. Zij spreekt haar afschuw erover uit dat daar zwangerschappen worden afgebroken tot na de dertigste week, zoals recent bleek uit een reportage op de Deense televisie. Vrouwen uit heel Europa laten er zich behandelen en ontduiken op die manier het strafrecht in hun eigen land. De Europarlementariërs Blokland en Belder willen dat de ministers zich inspannen om onderlinge afspraken te maken. Die moeten voorkomen dat de rechten van het ongeboren kind worden ondermijnd via het recht op vrij verkeer van personen. In Nederland zijn over dezelfde kwestie vragen gesteld aan diverse ministers door de Tweede-Kamerleden Rouvoet (ChristenUnie) en Arib (PvdA).