Beleggingsfonds kunst haalt 27 miljoen op

Amsterdam, 2 nov. De aandelenemissie van Triodos Cultuurfonds heeft ruim 27 miljoen opgebracht. Dat is twee miljoen euro meer dan verwachtte. Triodos Bank, die het cultuurfonds beheert, heeft dit gisteren gemeld bij de officiële introductie van het fonds op de effectenbeurs Euronext Amsterdam. Het cultuurfonds dat in september werd gelanceerd, belegt in de kunstsector. Het fonds verstrekt voornamelijk (hypothecaire) leningen aan culturele instellingen als Koninklijk Theater Carré, het Nationaal Glasmuseum Leerdam, de Stadsschouwburg in Amsterdam, Muziekgebouw aan het IJ en het Stedelijk Museum te Amsterdam. Het fonds is geënt op de de Regeling Cultuurprojecten, die kunstminnende beleggers een belastingvoordeel geeft. Het cultuurfonds verwacht de komende jaren ongeveer 250 miljoen op te halen bij kunstminnende beleggers.