BEELDENDE KUNST

Francis Upritchard: Ich Dien Francis Upritchard: Ich Dien Eisma, Hotze

Le Nouveau SiècleIedere twee jaar organiseert Museum Van Loon in de stijlkamers van zijn zeventiende-eeuwse pand aan de Keizersgracht exposities met hedendaagse kunst. Philippa van Loon, jongste telg uit het geslacht Van Loon, is initiatiefneemster van deze tentoonstellingsreeks, die in 1996 van start ging. Voor de nieuwe expositie Le Nouveau Siècle nodigde zij Xander Karskens (conservator moderne en hedendaagse kunst bij Museum De Hallen in Haarlem) uit om als gastconservator op te treden. In Le Nouveau Siècle zullen bekende kunstenaars als Michael Raedecker, Jennifer Tee, Rezi van Lankveld en Germaine Kruip zich laten inspireren door de geschiedenis van het huis, de familie en haar collectie. Zij maakten hun werken speciaal voor de ruimtes van het museum, waar een verborgen badkamer, het familiewapen of de rijk gedecoreerde spiegellijsten aanleiding voor een hedendaags kunstwerk konden vormen.

Le Nouveau Siècle 4 nov t/m 15 jan in Museum van Loon, Keizersgracht 672. Wo t/m ma 11-17u.