Zoeken naar restjes olie in delta Nigeria

Zoeken naar restjes olie in delta Nigeria Oshie, 1 Nov. Enkele inwoners van Oshie in Nigeria verzamelen gemorste olie voor eigen gebruik. De afgelopen vijf dagen hadden dorpsbewoners productie-eenheden in het gebied Rivers State bezet. Gisteren werd de blokkade opgeheven, nadat de oliemaatschappijen Chevron en Shell hadden toegezegd boten en voedsel te leveren aan de plaatselijke bevolking. Door de bezetting was het Brits-Nederlandse bedrijf niet in staat op deze plek zijn dagelijkse 47.000 vaten olie op te pompen. Chevron miste 15.000 vaten per dag. Plaatselijke leiders beweren dat de oliemaatschappijen zich regelmatig niet houden aan afspraken over banen en ontwikkeling van het productiegebied. Foto AP Locals collect oil from an oil polluted stream in Oshie near Port Harcourt, Nigeria, Tuesday, Oct. 31 2006. Angry villagers who took over three Shell oil installations in Nigeria's troubled southern delta region vacated the facilities Tuesday after a six-day occupation, a community spokesman said. (AP Photo/George Osodi) Associated Press