Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met Sonja Barend die voor de laatste keer terugkomt op televisie om met gasten over vijftig jaar televisie te praten. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Een gesprek met de schrijver Willem Brakman in Boekelo over zijn achtendertigste en voorlaatste roman Naar zee, om het strand te zien. Verder vertaalster en portretschilder Nina Targan Mouravi over haar favoriete gedicht van Osip Mandelstam en na negenen de bekendmaking van de winnaar van het Luisterboek 2006 uit het Planetarium van Artis in Amsterdam. Ook een gesprek met Frits Gierstberg van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam over de tentoonstelling Dutch Care met Nederlandse fotografie waarmee 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Australië wordt gevierd. Concertzender, 20.03-22.00u.

Casa luna. Gesprek met landschapsarchitect Adriaan Geuze over de visie van de Nederlanders op de inrichting van Nederland. Geuze is de architect van o.m. het omstreden Schouwburgplein in Rotterdam, door sommigen het lelijkste plein van Nederland genoemd. Radio 1, 0.04-1.00u.