`Leiders Al-Qaeda in koranschool`

Islamabad, 1 nov. De koranschool die maandag door het Pakistaanse leger is verwoest werd geregeld bezocht door Ayman al-Zawahiri, de nummer twee van Al-Qaeda, en Abu Ubaida al-Misri, een belangrijk lid van het terreurnetwerk in de oostelijke Afghaanse provincie Kunar. Dat zeggen medewerkers van de Pakistaanse veiligheidsdiensten. Bij de bombardementen op de koranschool die volgens de overheid dienst deed als terreurkamp vielen tachtig doden. Volgens de lokale bevolking ging het om onschuldige burgers. De veiligheidsdiensten zien Ubaida als het brein achter het in augustus verijdelde plan voor aanslagen op transatlantische vluchten vanuit Londen. Hij zou de mentor geweest zijn van Rashid Rauf, de Britse moslim die in verband met het plan in Pakistan is gearresteerd.