Ketelhuis organiseert Van Gogh-avond

AMSTERDAM. De Amsterdamse bioscoop Het Ketelhuis organiseert donderdag een herdenkingsavond voor Theo van Gogh. Dat heeft initiatiefnemer Oene Kummer gisteren gemeld. Het is donderdag twee jaar geleden dat Van Gogh werd vermoord. Op de herdenkingsavond wordt een aantal korte films vertoond over zijn dood. In Liefs uit de Linnaeusstraat van Barbara Bredero zoekt een meisje 11 nieuwe familieleden in de straat waar Theo van Gogh heeft gewoond. Van Gogh los van Pierre Rezus vertelt over een filmmaker die getuige is van de moord en in de documentaire Prettig weekend - ondanks alles ontvouwt Katja Schuurman haar visie op de dood van haar goede vriend. Ook wordt 06/05 vertoond, de laatste film die Van Gogh regisseerde. ”We wilden deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, licht Kummer toe. ”Het meest passend is het de dood van een filmmaker te herdenken met films. Een film maken is soms het enige wat je kan doen om een gebeurtenis als deze te verwerken.” De herdenking begint om half acht.