Hechtenis van Mink Kok verlengd

rotterdam, 1 nov. De Rotterdamse rechtbank heeft de hechtenis van wapenhandelaar Mink Kok verlengd. Kok zit al ruim anderhalf vast jaar vast op verdenking van de moord op hasjhandelaar Jaap van der Heijden in 1993. De advocaat van Mink Kok, die geen bezwaar heeft tegen het gebruik van zijn achternaam, had om diens vrijlating gevraagd omdat een belangrijke getuige tegen Kok door het Openbaar Ministerie werd teruggetrokken. Deze getuige, Peter D., zou onbetrouwbaar zijn gebleken. Peter D. verklaarde onder andere dat officier van justitie Fred Teeven miljoenen zou hebben ontvangen van Mink Kok. Een verklaring die volgens justitie onjuist is gebleken. Desondanks oordeelde de rechtbank dat Peter D. op voorhand niet als onbetrouwbaar terzijde wordt geschoven. De rechtbank zal hem daarom eind november zelf als getuige horen.