Hasjhandelaar en ex-coureur Charles Z. weer opgepakt

rotterdam, 1 nov. De veroordeelde hasjsmokkelaar Charles Z. is gisteren in het Gelderse Zwartebroek opnieuw aangehouden op verdenking van handel in hasj en weed. Dat heeft zijn raadsman P. Doedens bevestigd. Bij doorzoeking van zijn woning is 2.000 kilo hasj gevonden. Ook zouden er wapens en munitie gevonden zijn. Tevens werd een aantal waardevolle auto`s in beslaggenomen. De vervolging van Charles Z., een voormalig autocoureur, leidde in de jaren negentig tot grote commotie. De groepering van Z. werd met name bekend vanwege de contrastrategieƫn. Zo werd de leider van het onderzoek tegen Z. afgeluisterd. Officier van justitie Jo Valente werd bedreigd en uit zijn woning werd onderzoeksmateriaal ontvreemd. In 1995 werd Z. in hoger beroep tot vijf jaar cel veroordeeld.