Groot kunstwerk gestolen in Amsterdam

AMSTERDAM, 1 NOV. In Amsterdam is in de nacht van zondag op maandag een kunstwerk van 120 vierkante meter gestolen. Dat gebeurde op de Torensluisbrug over het Singel, die vanaf eind augustus tot einde december dit jaar wordt gerenoveerd. Om de werkzaamheden aan het zicht te onttrekken was een hek van tientallen meters bespannen met een kleurig twee meter hoog geplastificeerd doek, gemaakt door het Amsterdamse kunstenaarscollectief KMDG (Kwasten met de Gasten). Het bestaat bestaande uit schilders, architecten en designers, die al eerder `street art` produceerden als theaterdecor en decoratie van liftschachten en clubs, onder andere in Moskou. Gisteravond is bij de Amsterdamse politie aangifte gedaan van de diefstal. Het doek is van het hek afgesneden en afgevoerd. Dat moet volgens een woordvoerder van KMDG een langdurig, zwaar karwei zijn geweest, dat voorbijgangers moeten hebben opgemerkt.