Gevechtsvliegtuigen Israël boven Beiroet

Beiroet. Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben gisteren zeker zes duikvluchten gemaakt boven de zuidelijke buitenwijken van Beiroet. Dat hebben Libanese veiligheidsfunctionarissen gisteren gezegd. Het Israëlische leger weigerde de actie te bevestigen. Volgens het Libanese leger ging het om acht Israëlische toestellen, waarvan er vier in het zuiden bleven en vier over Beiroet vlogen. Ook boven de steden Nabatiyeh en Tyrus in Zuid-Libanon werden naar verluidt vluchten uitgevoerd. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de vluchten een schending van de Libanese soevereiniteit en zei dat Israël moet stoppen met dergelijke acties. De vluchten druisen volgens Frankrijk in tegen de geest van VN-resolutie 1701, die een einde maakte aan de oorlog tussen Israël en de shi`itische beweging Hezbollah. De Verenigde Naties hebben Israël opgeroepen de schendingen van het Libanese luchtruim te staken.