Franse politie pakt vijf jongeren op voor brandstichting in bus

Marseille. De Franse politie heeft gisteren vijf jongeren gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in een bus in Marseille. De tieners gooiden zaterdag benzine in een bus en staken de vloeistof vervolgens in brand. Daarbij raakte een 26-jarige passagier levensgevaarlijk gewond. Ze is voor 60 procent verbrand en wordt kunstmatig in een coma gehouden. Volgens haar dokters verkeert ze in levensgevaar. De vijf aangehouden tieners zijn tussen de vijftien en zeventien jaar oud. De aanslag was gefilmd door een bewakingscamera die in de bus hing. De jongeren zijn opgepakt op basis van verklaringen van getuigen en zijn bekenden van de politie. Ze kunnen aangeklaagd worden voor het misdrijf `opzettelijke brandstichting met verminking of blijvende invaliditeit tot gevolg`. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal dertig jaar.