Eiffeltowers verslaat topclub uit Spanje

Basketbalclub Eiffeltowers heeft gisteravond voor een grote stunt gezorgd tegen de Spaanse topclub Real Madrid. In de Maaspoort in Den Bosch opende Eiffeltowers het Europese bekertoernooi om de Uleb-cup (groep D) met een zege na verlenging: 84-77. Na de reguliere speeltijd was het 68-68.

Uitblinker bij Den Bosch was Travis Young, die voor dit seizoen overkwam van MPC Capitals. Young maakte 25 punten, waarvan vijf driepunters.

Real Madrid, achtvoudig Europees clubkampioen, leek de strijd iets te licht op te nemen. De Nederlandse landskampioen verraste voor 3.500 toeschouwers de Spaanse gigant, die het duel niet begon met het sterkste basisteam. Desondanks liepen de Spanjaarden uit naar 0-10. Die geruststellende voorsprong wiegde Madrid in slaap, want vanaf dat moment begonnen de Spanjaarden veel balverlies te lijden.

Louis Bullock (17 punten) en Axel Hervelle (18) leverden een redelijke bijdrage aan Spaanse zijde, maar Leon Rodgers (16), Kees Akerboom en Ray Weathers (beiden 10) hielpen in samenwerking met topscorer Young Den Bosch aan de historische overwinning.

In het verleden speelde Real Madrid in de jaren ’70 en ’80 enkele keren in Nederland, waarbij het toenmalige Nashua Den Bosch ook al een keer wist te winnen. Saillant detail: Toen was Kees Akerboom met 30 punten de beste speler. Zoon Kees Akerboom junior vierde gisteren zijn eigen feest, met zijn ploeggenoten, coach Randy Wiel en een enthousiast publiek in de Maaspoort. (ANP)