Duitse militairen geven lijkschennis toe

Berlijn. Drie Duitse militairen hebben hun betrokkenheid erkend bij het schenden van lijken in Afghanistan. Justitie in Duitsland onderzoekt de rol van in totaal twintig, deels voormalige, militairen van de Bundeswehr bij de lijkschennis, die vorige week aan het licht kwam na publicatie van foto`s in boulevardblad Bild. Op de beelden zijn Duitse militairen in Afghanistan te zien die met schedels poseren. Het leidde tot brede afkeuring onder publiek en politici in Duitsland, die de Bundeswehr-militairen graag zien als `burgers in uniform`. Het Duitse leger heeft al twee soldaten ontslagen in verband met de foto`s, die naar verluid genomen zijn bij een massagraf vlakbij Kabul. Het Duitse ministerie van Defensie zei dat ongeveer 20 soldaten verdacht worden.