Drogba kwelgeest voor Barcelona

Barcelona moest gisteravond in de blessuretijd alsnog de Engelse voetbalkampioen Chelsea naast zich dulden. Opnieuw was Chelsea-spits Didier Drogba de grote kwelgeest voor de ploeg van Frank Rijkaard.

Twee weken geleden scoorde hij in Londen al de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen titelverdediger Barcelona. Gisteravond, in Camp Nou, was zijn doelpunt in de derde minuut van de blessuretijd goed voor de gelijkmaker: 2-2.

Aanvankelijk leek de topper in de Champions League de wedstrijd van Eidur Gudjohnsen te worden. Chelsea-coach José Mourinho stuurde de IJslander vorig jaar weg, waarna hij werd overgenomen door Barcelona. Gisteravond zette Gudjohnsen zijn nieuwe ploeg in de tweede helft op een 2-1 voorsprong.

Mourinho had de spits de dag voor de wedstrijd nog op scherp gezet door te stellen dat Gudjohnsen in een paar maanden tijd „goed heeft geleerd hoe hij zich moet laten vallen”, waarmee hij doelde op een strafschop die Gudjohnsen uit IJsland onlangs versierd.

De sfeer tussen Chelsea en Barcelona is al enkele jaren grimmig. Gisteravond begon Barcelona sterk, met een fraai doelpunt van Deco na drie minuten. Na rust kwam Chelsea, met Khalid Boulahrouz en Arjen Robben in de basis, terug met een doelpunt van Frank Lampard. Barcelona leek dankzij Gudjohnsen alsnog de zege te grijpen, totdat Drogba toesloeg.

Door het gelijkspel blijft het spannend in groep A. Werder Bremen besliste de uitwedstrijd tegen Levksi Sofia al voor rust. Binnen enkele minuten stond het 0-3 voor de Duitsers.