Chelsea in blessuretijd naast Barcelona

Het tweede groepsduel in de Champions League tussen Barcelona en Chelsea is gisteren geëindigd in een gelijkspel. In Camp Nou speelden de Spaanse en Engelse landskampioenen 2-2. Twee weken geleden won Chelsea op Stamford Bridge met 1-0 van Barcelona.

Chelsea, met de Nederlandse internationals Arjen Robben en Khalid Boulahrouz in het basiselftal, kwam in de derde minuut op achterstand door een doelpunt van de tot Portugees genaturaliseerde Braziliaan Deco. Vlak na rust kwam de ploeg van trainer José Mourinho op gelijke hoogte door een treffer van de Engelse international Frank Lampard.

Barcelona, waar de Nederlander Giovanni van Bronckhorst een basisplaats had, kwam een halfuur voor tijd opnieuw op een voorsprong, door een doelpunt van spits Eidur Gudjohnsen. De IJslander speelde de afgelopen zes seizoenen voor Chelsea. Ver in de blessuretijd gaf de ploeg van trainer Frank Rijkaard de zege toch uit handen. De Ivoriaanse spits Didier Drogba maakte de gelijkmaker in het duel, waarin tien spelers een gele kaart kregen.

In dezelfde poule verloor Levski Sofia op eigen veld van Werder Bremen. De gasten wonnen met 3-0, door een eigen doelpunt van Nikolai Mihailov en treffers van de Duitsers Frank Baumann en Torsten Frings. Alle doelpunten vielen tussen de dertigste en veertigste minuut.

Chelsea leidt in groep A met tien punten uit vier wedstrijden. Werder Bremen volgt met zeven en Barcelona met vijf punten. Levski Sofia is puntloos.

Bekijk voor andere uitslagen:www.uefa.com