CBS: breedband internet groeit spectaculair

Rotterdam, 1 nov. Het aantal Nederlandse huishoudens met een snelle kabel- of adsl-verbinding is razendsnel gegroeid. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 66 procent van de huishoudens breedbandinternet heeft. In 2002 was dat nog minder dan een kwart. Het CBS spreekt van een ”spectaculaire toename”. In Europa staat Nederland op de eerste plaats als het gaat om het gebruik van snel internet. Van de breedbandinternetters heeft tweederde een adsl-verbinding, de rest heeft kabel. Inmiddels hebben elf miljoen Nederlanders toegang tot het web. Volgens onderzoekster Chantal Melser besteden Nederlanders steeds meer tijd aan ”ongeveer alles wat er op internet te doen is”. De snelst groeiende activiteiten zijn telefoneren via het web, online tv-kijken en internetbankieren.

Document met onderzoeksresultaten op nrc.nl/media