15.000 Pakistanen protesteren tegen aanval koranschool

Khar. Ongeveer 15.000 Pakistanen hebben gisteren geprotesteerd tegen de vernietiging van een madrassa (koranschool) gisteren door het Pakistaanse leger. De demonstranten riepen op tot de heilige oorlog en zwoeren wraak op wat in hun ogen moord op onschuldige studenten is. Bij de grootste aanval op extremisten in Pakistan sinds het begin van de strijd tegen terreur vielen maandag tachtig doden. Gisteren maakte het leger bekend dat de actie mede was ingegeven door informatie van Amerikaanse inlichtingendiensten in Afghanistan. Volgens lokale politici werden de bombardementen uitgevoerd door de VS. Het Amerikaanse ABC News citeerde gisteren Pakistaanse inlichtingenbronnen volgens wie deze aanval ook gericht was op Zawahiri. Pakistan en de VS ontkennen Amerikaanse betrokkenheid bij de uitvoering.