Tachtig doden bij een aanval van Pakistan op een koranschool

New Delhi. Het Pakistaanse leger heeft gisteren in het grensgebied met Afghanistan een religieuze school waar militanten zich zouden ophouden in de as gelegd. Bij de aanval zijn naar schatting zeventig tot tachtig doden gevallen. Volgens een woordvoeder van het Pakistaanse leger, werd de madrassa (koranschool) gebruikt als trainingscentrum voor terroristen en Talibaan-aanhangers. De actie had plaats in een van de semi-autonome tribale gebieden, Bajaur Agency, dat grenst aan Afghanistan. Daar is de Pakistaanse overheid zo goed als afwezig. De inwoners zijn conservatieve Pasthun, nauw verwant aan de Pasthun in Zuid-Afghanistan, het achterland van de Talibaan. Afghanistan en de NAVO vermoeden dat de Talibaan de tribale gebieden van Pakistan gebruiken als schuilplaatsen en opleidingscentra voor strijders tegen het bewind van de Afghaanse president Karzai. De Pakistaanse president Musharraf ontkent dat. Ooggetuigen verklaarden gisteren tegenover de BBC dat bij de raketaanval vandaag vooral burgers zijn omgekomen.