Radio Voorkeur

Desmet live. Antropoloog Fridus Steijlen praat over het boek dat hij samen met historicus Henk Smeets schreef ,In Nederland gebleven. De geschiedenis van Molukkers 1951-2006. Verder conservator Pieter Roelofs van het Rijksmuseum over de Nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw en Johannes Vermeer (1632-1675) van het schilderij Het Melkmeisje uit 1660. Radio 5, 18.04-19.50u.

Kunststof. Hans den Hartog Jager begon als journalist, maar koos drie jaar geleden voor het schrijverschap. Hij heeft nu zijn tweede roman Maltus voltooid, waarin de hoofdpersoon gefascineerd is door de vraag of hij de natuur kan beheersen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met dichter Erik Menkveld van wie een brievenboek met brieven aan ‘familie en vrienden’, Boeddha, John Coltrane, Martinus Nijhoff, Ezechiël en Robert Schumann is verschenen. Verder choreograaf/regisseur Hans van den Broeck over de film l’Humanité van Bruno Dumont en een gesprek met Menno Wigman en Alfred Schaffer over hun poëziekalender. Concertzender, 20.03-22.00u.