Brievenbussen, deel 2

brievenbuss.jpgHet is alweer even geleden, maar lees hier nog eens hoe ik het raadsel van de verdwijnende brievenbussen probeerde op te lossen.

Helemaal gelukt was dat niet. De United States Postal Service kon me geen harde getallen geven - daarvoor was de dienst zelfs in de hoofdstad van het kapitalisme iets te ambtelijk georganiseerd.

Mijn frustratie over dit onopgeloste mysterie begint nu af te nemen. Want wat schrijft The New York Times? „Those who bemoan the disappearing New York mailbox are not imaging things.” Pfff. Opluchting.

De krant heeft helaas ook geen getallen, „want de computers van de post houden dat niet bij”. Gelukkig wel een steekproef. Postcode 10003, met onder meer de wijk East Village, heeft 50.000 inwoners. Samen deelden zij in 2002 nog 75 brievenbussen. Het zijn er nu achttien minder. Klein verdriet.

    • Freek Staps