Onstuimig

Vanaf morgen verandert het weer van zacht naar guur met een straffe noordelijke stroming. Zover is het nog niet, want vanavond en vannacht is het nog zeer zacht en droog.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het korte tijd. Een stormdepressie trekt over de Noordzee naar Scandinavië en veroorzaakt een toenemende westenwind. Morgenmiddag valt er af en toe een gat in de bewolking en is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt nog 14 of 15 graden. Aan zee staat een harde westenwind.

In de avond volgt een actievere storing met flinke buien. De wind wakkert dan aan tot stormachtig. In de nacht draait de wind nog verder en wordt dan noord tot noordwest. Op de Wadden stormt het een paar uur, windkracht 9. Er zijn daarbij (zeer) zware windstoten te verwachten die vooral het verkeer op de Afsluitdijk flink kunnen hinderen. Schade wordt er waarschijnlijk ook veroorzaakt aan bomen die nog vol in het groene blad staan. Misschien is het verstandig om morgen de auto of de fiets niet onder een boom te parkeren.

Woensdagochtend is de storm alweer voorbij, maar zijn op de Waddenkust nog meters hoge golven te zien die van de zware storm op de centrale Noordzee binnen komen rollen.

Na woensdag wordt het rustiger en dan volgt een aantal koude nachten met vorst aan de grond. Overdag is er af en toe zon en wordt het 10 graden.