Lokale files

Nog nauwkeuriger te laat komen!
Nog nauwkeuriger te laat komen!

TomTom verzint telkens nieuwe diensten voor hun navigatiesystemen. Na het wat enge TomTom Buddy (zien waar je vrienden en collega’s zich bevinden) kondigt de GPS-koning een nieuwe methode van reistijdberekening aan, die ook de vertraging op de binnenwegen incalculeert. Normale verkeersinformatie (TMC) is alleen beschikbaar van dichtgeslibde snelwegen, maar door de bewegingen van mobiele telefoons te volgen, kun je veel betere voorspellingen over reistijden doen en bovendien zien of de Stadhouderskade, Catharijnesingel en Coolsingel weer eens vast zitten. De locatiegegevens van gsm’s (‘ruwe data’, dus anoniem) worden verstrekt door Vodafone. In Brabant draait al een proef, commercieel wordt de nieuwe reistijdberekenaar pas in 2007 beschikbaar.

Marc Hijink

Meer op actueleverkeersinformatie.brabant.nl of 62369 naar 7585 en tomtom.nl of 41969 naar 7585

    • Marc Hijink