Televisie Voorkeur

Een nieuwe serie afleveringen van de humoristische Britse popquiz Never mind the buzzcocks met een nieuwe presentator: Simon Amstell (foto), ook bekend als stand-up comedian. De teamcaptains zijn Phill Jupitus en Bill Bailey. BBC2, 23.30-0.00u. Foto BBC Picture shows: Simon Amstell. (c) TALKBACK THAMES TX: BBC Two, Thursday 2nd November 2006 Brand new host Simon Amstell is joined by team captains, Phill Jupitus and Bill Bailey for another series of BBC TWO's 'Never Mind The Buzzcocks'. Warning: Use of this copyright image is subject to Terms of Use of BBC Digital Picture Service. In particular, this image may only be used during the publicity period for the purpose of publicising NEVER MIND THE BUZZCOCKS and provided Talkback Thames is credited. Any use of this image on the internet or for any other purpose whatsoever, including advertising or other commercial uses, requires the prior written approval of Talkback Thames. Talkback Thames

Actualiteiten

Eén vandaag. Een reportage over twee Afghaanse vrouwen en een Nederlandse vrouw. Alledrie werken zij aan de wederopbouw van Afghanistan. De een als gouverneur, de ander als parlementslid en de derde als adviseur van de Afghaanse minister van Buitenlandse Zaken. Een verhaal over doorzetters in een stuurloos land. Ned. 1, 18.00-18.55u.

Nova. Vliegen met Balkenende is het eerste deel van een serie reportage over de lijsttrekkers van de grote partijen in de aanloop naar de komende verkiezingen. Naast een beschouwelijk interview met de minister-president wordt de campagne doorgenomen en komt onder meer het milieubeleid van het CDA aan bod. Ned. 2, 22.10-22.40u.

Documentaire

The convent. Eerste deel van vierdelige serie over vier moderne vrouwen die op een keerpunt in hun leven 40 dagen en nachten doorbrengen in een nonnenklooster, op zoek naar bezinning en inspiratie. Canvas, 22.20-23.15u.

Informatief

NCRV Natuurlijk – Rondje Delta. Afleveringen 6 en 7 van achtdelige serie waarin Mieke van der Weij de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren doorkruist. De visserij komt aan bod op de route Colijnsplaat naar Goese Sas, tijdens de route Veere, Middelburg, Domburg wordt over landbouw gesproken, met gast Peter de Koeijer van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie. Ned. 1, 17.00-17.50u.

Andries. Aflevering in een serie portretten van de mens achter de politicus staat in het teken van de verkiezingen. Deze keer is te gast D66-lijsttrekker Alexander Pechtold. Ned. 2, 19.00-19.35u.

Kunst

MuseumGasten. Jules Deelder en Dieuwertje Blok tasten de grenzen af tussen gek en gezond in het Dolhuys te Haarlem. Ned. 2, 17.26-17.45u.

The culture show. Cultureel magazine. Damon Albarn (Blur) praat over z’n nieuwe band, The Good the Bad and the Queen. Verder onder meer architect Zaha Hadid’s eerste gebouw in Engeland en de oudste Britse kunstenares, Beryl Cook, wordt 80. Haar werk is al geruime tijd in de Tate Modern te zien. BBC 2, 20.10-21.00u.

Praatprogramma

Wartaal. Rondrijdend op een golfkarretje doet Willie Wartaal verschillende sets aan, met een knipoog naar diverse tv-genres. Muziek, dating, kunst, columns, sport en diepte-interview krijgen bij rapper Willie een nieuwe invulling. Discussies met zeer uiteenlopende gasten, van cabaretiers tot politici en muzikanten. Ned. 3, 0.30-1.00u.

Amusement

Koefnoen. Satirisch programma, oftewel een humoristisch stukje verdieping van het totaalplaatje van de kijker. Met Paul Groot, Owen Schumacher, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Marjan Luif e.a. Ned. 1, 21.25-22.05u.

Thomas van Luyn: ‘Kijk naar mij’.Cabaretvoorstelling waarin Thomas van Luyn wil dat iedereen naar hem kijkt. Hij kijkt alleen naar zichzelf en de rest van de wereld boeit hem niet. Absurdistische, hilarische en persoonlijke voorstelling over iemand die de juiste houding zoekt. Ned. 3, 22.05-23.05u.

KRO Detectives: M.I.T. – Murder Investigation Team. Engelse detectiveserie. Diane Cain is verkracht en gewurgd met een gordijnkoord terwijl ze haar flat aan het opknappen was. Zowel haar ex-vriend Paul als haar huidige vriend Andy wordt verdacht. Tijdens het onderzoek wordt een tweede vrouw gevonden die op exact dezelfde manier is vermoord. Inspecteur Trevor Hands blijkt deze vrouw te kennen en wordt zelfs hoofdverdachte. Ned 2, 22.40-23.55u.

SPORT

De Wedstrijden. Verslag van gespeelde wedstrijden in eredivisie. Met onder meer ADO Den Haag-Heracles Almelo; Excelsior-Vitesse; RKC Waalwijk-PSV; Heerenveen-Ajax. Talpa, 22.00-23.15u.

NOS-Studio Sport. Sportprogramma met onder meer Nederlands kampioenschap judo voor mannen in Rotterdam en wielrennen om de wereldbeker veldrijden in Tabor. Ned. 1, 23.00-23.55u.

Match of the day. Voetbalmagazine met samenvattingen van wedstrijden uit de Premier League met onder meer Arsenal-Everton, Chelsea-Sheffield United en Liverpool-Aston Villa. BBC 1, 23.20-0.15u.