Madonna met kinderen

Madonna met dochter Lourdes (9, links), haar zoon Rocco (6, rechts) en David Banda (13 maanden). Deze ongedateerde foto werd vrijgegeven door Madonna’s persvoorlichter.

Madonna en haar man Guy Ritchie willen de uit Malawi afkomstige David Banda adopteren. David werd vorige week overgebracht naar het huis van Madonna in Londen, nadat de Hoge Raad van Malawi voorlopig toestemming voor de adoptie had verleend.

Madonna’s adoptiewens kreeg veel kritiek. De vader van de jongen, Yohane Banda, is nog in leven. Banda bracht zijn zoon naar een weeshuis nadat zijn vrouw vlak na de geboorte van David was overleden. Mensenrechtengroeperingen in Malawi hebben protest aangetekend tegen het snelle verloop van de adoptieprocedure.

Madonna verdedigde zich woensdag in de Oprah Winfrey Show. Ze vertelde Oprah Winfrey dat Davids vader had ingestemd met de adoptie. „We zagen elkaar in de rechtszaal. Hij zei tegen me dat hij me erg dankbaar was dat ik zijn zoon een leven geef, en dat zijn zoon hem anders niet had overleefd”, zei Madonna in het vooraf opgenomen interview. „Ik weet dat ik zijn zegen heb.”

De definitieve toestemming voor de adoptie wordt over 18 maanden verwacht.

Bekijk het interview met Madonna dat Oprah had: www.oprah.com of 61822 naar 7585